Onze sieraden zijn 40% goedkoper dan de bekende merken

Hoe onderhoud ik mijn sieraden?

Sieraden zijn kunststukjes die u draagt op het lichaam. Het is onvermijdelijk dat deze vies worden van het dragen. En door de vele bewegingen die u maakt, bestaat er een kans dat de sieraden beschadigen. Daardoor zou u een edelsteen kunnen kwijtraken. Of zelfs een hele armband of ketting. Regelmatig onderhoud is daarom erg belangrijk. Wanneer u de sieraden regelmatig schoonmaakt, geniet u er meer van. En wanneer u de sieraden regelmatig laat controleren, geniet u er langer van. In deze blog vertellen we u graag enkele tips over het onderhoud van sieraden.

Schade voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit cliché gezegde geldt helaas ook voor uw juwelen. Wij begrijpen dat u ze het liefst altijd aan hebt, maar toch zijn er momenten waarop u uw sieraden beter even af kunt doen. Denk dan bijvoorbeeld aan tuinieren, sporten of de grovere werkzaamheden in het huishouden. Voor het behoud van uw sieraden is dat echt beter.


Sieraden reinigen

Net zoals u uzelf en uw kleding regelmatig wast, is het ook belangrijk om uw sieraden af en toe schoon te maken. Het is heel gemakkelijk om dit bij te houden. Wij delen graag het stappenplan dat wij hiervoor gemaakt hebben.

Let op! Dit stappenplan geldt alleen voor het reinigen van gouden sieraden en van sieraden met een diamant of andere hardere edelstenen. Hebt u juwelen met een parel? Of iets anders dat gelijmd is? Dan kunt u ons stappenplan beter niet gebruiken. Twijfelt u? Aarzel dan niet en neem even contact met ons op.


Stappenplan om zelf uw sieraden te reinigen

Stap 1

Maak een klein sopje, bijvoorbeeld in een glas of jampotje. Het sopje bestaat uit warm water met een druppeltje afwasmiddel en een klein scheutje ammoniak. 

Stap 2

Dompel uw sieraad in het sopje. Schrob uw sieraad schoon, ook langs de stenen en zettingen. Gebruik hiervoor een zachte nagelborstel of tandenborstel.

Stap 3

Wanneer u geen viezigheid of vlekken meer ziet, spoelt u het sieraad goed af onder de kraan. Let op dat u kleine onderdelen niet wegspoelt.

Stap 4

Föhn het sieraad vervolgens schoon en geniet van de glans!


Jaarlijkse controle

Pigalle Juweliers staat bekend om haar excellente service. Eén van de diensten die wij u aanbieden, is dat we ieder jaar uw sieraad controleren op slijtage. Een jaar na aankoop kunt u bij ons terecht voor deze controle, die natuurlijk helemaal gratis is. Wij onderzoeken dan bijvoorbeeld:

  • Of de zettingen van de diamant beschadigd zijn. In dat geval zou u een steen kunnen verliezen. We zorgen dat de zetting weer hersteld wordt.
  • Of de sluiting nog goed werkt, van bijvoorbeeld een armband of ketting. Indien nodig stellen we deze opnieuw af.
  • Of de parel nog goed vast zit in uw ring. Eventueel zetten we deze beter vast.

Jaarlijkse reiniging

Tegelijk met de controle, voeren wij ook de jaarlijkse schoonmaakbeurt uit. Het professioneel reinigen van uw sieraad is onderdeel van onze service en is daarom ook geheel gratis. Wanneer we het gereinigde sieraad teruggeven aan de trotse bezitter, zien we hem of haar zichtbaar genieten: het ziet er weer uit als nieuw!

In bijna alle gevallen volgt meteen de vraag: hoe doen jullie dit toch? Hoe krijgen jullie mijn sieraden zo mooi? Natuurlijk zouden wij geen vakmensen zijn als wij uw juwelen niet op hun allermooist kunnen laten glanzen. 


We polijsten met een speciale machine de krasjes uit het goud. Vervolgens reinigen we de sieraden in een daarvoor bestemd trilbad. Dit bad bevat een speciaal zeepmengsel. In combinatie met de trillingen zorgt dit voor super schone sieraden.

Na dit speciale bad gebruiken we een stoomapparaat om onder hoge druk uw stenen schoon te spuiten. Zo verwijderen we de laatste vuilrestjes tussen de stenen.

Witgoud krijgt desgewenst dan nog een rhodium laag, die zorgt voor een extra witte afwerking. Dan is uw sieraad weer als nieuw!


Afspraak maken

Is uw sieraad toe aan de jaarlijkse controle, onderhoud- en reinigingsbeurt? U kunt hiervoor een afspraak maken door te bellen met 073-6129370. U kunt ons ook een bericht sturen per mail of via het contactformulier.