Onze sieraden zijn 40% goedkoper dan de bekende merken

All about: Duurzaamheid verlengen van sieraden met diamant en andere (kleur)stenen

Sieraden met diamant of andere edelstenen, hoe verlengt u de duurzaamheid?

Vaak krijgen wij de vraag of er garantie zit op onze sieraden. Het antwoord ligt toch minder eenvoudig dan een simpele ja of nee.

Het zit namelijk zo.

Van onze High – End sieraden kunt u natuurlijk verwachten dat alle stenen vakkundig gezet zijn in hun gouden zetting. Zou u uw handen wassen of ermee onder de douche stappen of zelfs mee zwemmen dan zal er zeker niets gebeuren met de stevigheid van de zetting.

Maar gaat u bijvoorbeeld een zware emmer of krat tillen met de zetting van uw ring net ertussen dan kunt u natuurlijk de zetting beschadigen. Vaak hebben we het zelf niet in de gaten hoe vaak we in de dagelijkse werkzaamheden onze sieraden beschadigen.

Goud is een materiaal wat zich bij uitstek laat lenen voor het ontwerpen en smeden van mooie juwelen. Juist omdat het duurzaam is, maar ook omdat het materiaal niet te hard is om goed te kunnen bewerken. Sieraden maken is een precisie werk en vraagt om het gebruik van optimale materialen.

Omdat een ring aan de hand gedragen wordt, waar we nu eenmaal het meeste mee doen en dus het meest beschadigt, gebruiken we in dit voorbeeld dus ook dit sieraad.

Neem nu deze ringen met pavé zetting.

Een klein stukje theorie les. Met een speciaal boortje kan een gaatje in het goud geboord worden, waarna de steen vervolgens in de zetting geplaatst kan worden. Het goud eromheen wordt als het ware terug geduwd en vervormd tot ‘pootjes’ die grip hebben op de steen en er zo voor zorgt dat deze op zijn plaats blijft. 

De pracht van de ring zit hem in de kleine zettingen, en de vele stenen naast elkaar. Optisch zien we hier weinig van het goud om de steen en vooral veel diamant wat optimaal kan schitteren. En dat is nou precies waarom de meeste dames onder ons zo verliefd worden op dit type sieraden.

Zoals bij de meeste delicate artikelen, denk ook bijvoorbeeld aan een zijden blouse, een cashmir trui of mooie schoenen zit de pracht hem in de details en de afwerking. En hoe meer dit item met beleid wordt gedragen hoe langer logischerwijs de levensduur zal zijn. 

Daarom doen we onze zijden blouse uit bij een wandeling met de hond en leggen we dus onze prachtige armband even weg bij het opruimen of poetsen van het huis. Draag uw delicate sieraad wanneer u de deur uitgaat, zo spaart u jaren extra draagplezier!

Liever een sieraad wat u elke dag onbekommerd draagt? Dan kunt u het beste gaan voor onze solitair – of allianceringen. Hiervan zijn de pootjes die de steen vast houden een stuk dikker en dus kan deze meer hebben. 

Natuurlijk hebben wij het liefst alleen maar blije klanten en verlenen daarom de jaarlijks terug kerende service om uw sieraden te reinigen en de zettingen te controleren op beschadigingen. Het is een kleine moeite voor ons en zal u een hoop plezier opleveren. 

Zo is het altijd prachtig om te ervaren dat mensen weer zichtbaar genieten bij de aanblik van hun net gereinigde sieraden. Maar ook wanneer wij een beschadiging ontdekken in de zetting kunnen wij teleurstelling (bijv. verlies van stenen) voorkomen.

Kortom: een kleine moeite voor ons en een groot plezier voor u.

En daar doen we het graag voor

Liefs, Desiree