Onze sieraden zijn 40% goedkoper dan de bekende merken

Chasing dreams, ook in Corona tijd.

Na een geweldige kerstperiode in 2019 gingen we vol goede moed het jaar 2020 van start. 

We hadden een top jaar gedraaid in 2019. Mijn tweede jaar als nieuwe eigenaresse van ons mooie familiebedrijf wilde ik nog harder gaan knallen dan het afgelopen jaar. En alles wees erop dat dit ons ging lukken.

Niets vermoedend maakten we plannen. Wat wilden we dit jaar met Pigalle bereiken? Wat waren de verwachtingen en wat waren de voornemens? Nou, die waren niets dan positief als het aan ons lag. 

Onze doelen moesten we in no – time aanpassen toen het vervelende Corona virus om de hoek kwam kijken.

Ik weet nog goed dat bijna alle winkels om ons heen de deuren sloten. De terrassen gingen dicht. Het was doodstil op straat. En onze altijd zo levendige Kerkstraat was in één klap muisstil. Zelfs de postbezorgers kwamen niet meer in de ochtend, net als de marktlieden die allemaal thuis bleven.

Wat betekende het voor ons team?

Wij konden in onze ogen 2 dingen doen.

  1. Pigalle sluiten en hopen dat het virus maar weer snel over zou waaien. In de tussentijd ons verlies voor lief nemen.
  2. Open blijven voor de mensen die nog sieraden bij ons hadden liggen en hen de gelegenheid geven deze te allen tijde te kunnen komen ophalen.

We kozen voor optie 2. En zoals altijd bij Pigalle begon deze keuze een aparte wending te nemen.

Website en Social Media.

In de eerste week van de vervelende Corona periode werd toevalligerwijs onze nieuwe website gelanceerd. Wat een feest in deze ellendige periode! We investeerden in een nieuw foto programma en besloten onze schouders eronder te zetten door alle sieraden uit onze winkel op de foto én film te zetten.

Mirjam die normaal niet zo van de digitale wereld is werd gaandeweg steeds enthousiaster en begon met het extra reinigen en daarna fotograferen van de sieraden om ze vervolgens weer te kunnen verpakken voor de nieuwe eigenaresse.

Fleur, onze perfectionist werd op haar beurt helemaal blij van het feit dat de sfeer die onze klanten in de winkel proeven nu ook thuis konden ervaren en zorgde voor fotografie maar ook voor de fine tuning van de product omschrijvingen. 

De uren die Jacqueline heeft gestoken in het daadwerkelijk plaatsen op de website durf ik niet eens te tellen. Wat een doorzettingsvermogen heeft deze powervrouw!

Nu we toch zo’n mooie foto’s en filmpjes hadden van onze sieraden hebben we onze Social Media ook gelijk een boost kunnen geven. En dit werd super goed ontvangen gelukkig.

Toen de Corona crisis pas echt insloeg en we steeds meer twijfelden wel of niet dicht te moeten kreeg ik nog meer steun van mijn lieve collega’s. 

Jacqueline en Fleur wilden gewoon blijven doorgaan met fotograferen en artikelen inpakken voor klanten, ook al zouden we dan misschien dicht moeten.

Mirjam stelde voor, dat wanneer de post het zou laten afweten, de sieraden met haar motor aan huis te gaan bezorgen bij de mensen. Zelfs haar man wilde daarbij helpen!

Gelukkig is het niet zo ver gekomen. We hoefden niet verplicht te sluiten. En zolang ze ons dit niet verplichten blijven we doorgaan met dat waar ons hart ligt, namelijk onze fijne klanten op hun wenken bedienen.

Verjaardagen en andere speciale gelegenheden zoals promoties en eindexamens gaan immers toch gewoon door. En dat wij nog steeds onze bijdrage konden leveren aan deze feestvreugde gaf nu toch wel een extra bijzonder gevoel.

Dat ik een fijn vangnet om me heen heb is de meesten wel bekend.

Maar in de afgelopen maanden werd ik me hier extra van bewust. Buiten dat ik fijne familie heb zijn ze ook een grote steun en toeverlaat als het gaat over de brainstorming omtrent Pigalle.

Ik neem dan misschien niet altijd alles aan, de mening van mijn ouders is nog altijd erg belangrijk.

Inmiddels zijn alle Corona maatregelen sterk versoepeld en draait het belletje in onze portiek weer op volle toeren. Wel nog steeds met in acht neming van de anderhalve meter maatregel. En natuurlijk de nette schermen op de balie en de tafeltjes.

Maar mocht er nog een tweede golf komen, dan zijn wij alvast perfect voorbereid. Namelijk met een prachtige overzichtelijke site, verschillende Social Media updates en optimale maatregelen in de winkel.

See you …

Liefs, Desiree